Привърженици на Възраждане спряха прожекция на филм от програмата на 

...
Привърженици на Възраждане спряха прожекция на филм от програмата на 
Коментари Харесай

Сблъсък в киното: Привърженици на "Възраждане" спряха прожекция на филм от "София прайд"

Привърженици на " Възраждане " стопираха прожекция на филм от програмата на  " София прайд ". 

Пред столичното кино “Одеон ” има засилено полицейско наличие. Около 20 часа се чака последователи на “Възраждане ” да стачкуват против кино лентата “Близо ”. 

Двете събития с друга идеология се организираха едновременно

След викания, лозунги против ЛГБТ и това, че протестиращи си купуват билети за кино лентата " Близо ",е прекъсната прожекцията.

“За пръв път се анулира по сходен метод кино прожекция от програмата на " София прайд филм фест ". Това несъмнено е безусловно нелегално, както дейностите на протестиращите, по този начин и дейностите на полицията, която отхвърли подпомагане. Всеки има право да се събира да гледа филм ”, сподели Радослав Стоянов от организационния комитет „ София прайд “.

Харесва ми, че музиката ми е шарена, споделя поп звездата пред bTV

В позиция до bTV от " Възраждане " показват, че няма да разрешат агитация на педофилия и хомосексуализъм измежду деца и възрастни.

„ Агресивната рекламна акция на гей парада в София и събития в него са ориентирани към децата на България. Младежката организация на " Възраждане " към този момент изпрати писма до всички институции, в които упорства най-малко детската сцена на парада да бъде неразрешена. Нашите младежи и техни другари от други български организации през вчерашния ден стопираха прожекцията на кино лентата и ще не престават интензивно да показват гражданската си позиция по тематиката “, прибавят те.

От Министерство на вътрешните работи показват, че ще се вземат спомагателни ограничения за сигурността на идни мероприятия.

Това решение идва след питане от Административен съд София-град

“Министър Калин Стоянов ще желае цялостна информация по случая, с цел да се запознае с дейностите на чиновниците, изпратени на място. Според предварителни данни, предоставени от Столична дирекция на вътрешните работи, след сигнал на мястото са изпратени униформени. Там е открито, че последователи на политическа партия и група жители, пристигнали на прожекция, са влезнали в вербален конфликт ”, прибавят от Министерство на вътрешните работи.

Филмът провокирал недоволството споделя за другарството сред две 13-годишни момчета, което ненадейно се нарушава, се показва в анотацията на лентата. Той е прожектиран в Кан и на " София филм фест ". Получил е и номинация на Оскар.

Въпросът с този тип общуване не е организиран у нас

Случилото се е част от аргументите Тео Ушев да даде през днешния ден последното си изявление за българска медия. 

„ Изтъпленията на профашистни и прорашистки организации в България. Нападението против Европейския парламент, спирането на кино галерия през вчерашния ден. Има фашизъм в нахлуване в България. Затова просто взех решение в обезверен акт - повече да не върша изложения в България, да не демонстрирам мои филми “, добави режисьорът Теодор Ушев.

Организаторите на филмовия фестивал ще сезират прокуратурата.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР